Als medewerker van TWB maak jij het verschil!

Helpende

Als helpende draag je zorg voor het in stand houden en stimuleren van de zelfredzaamheid van de cliënt. Je helpt bij zijn of haar persoonlijke verzorging en voert extra handelingen uit zoals het toedienen van oog/neus- en oordruppels. Daarnaast observeer, signaleer en rapporteer je een afwijkende zorgvraag van de cliënt. Dit maakt de functie van helpende verantwoordelijk en maakt jou voor de cliënt onmisbaar.

Werk dicht bij huis

Diverse contracturen mogelijk (0-24 uur)

Doorgroeimogelijkheden

Verantwoordelijke baan

Als helpende vervul jij een essentiële rol in het dagelijks leven van onze cliënten. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat jouw cliënt zijn of haar dag goed begint en/of deze in de avond prettig afsluit. Jouw aanwezigheid maakt daarom een wereld van verschil, aangezien hulpbehoevenden door jouw inzet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Je helpt oudere, (chronisch) zieke of lichamelijk of mentaal beperkte cliënt bij zijn of haar persoonlijke verzorging. Deze mensen ondersteun en begeleidt je bij de persoonlijke ADL-zorg. Je helpt cliënten bij het wassen, de persoonlijke zorg en bij het aankleden. Ook help je bij het aantrekken van steunkousen, reik je medicatie aan en geef je aanwijzingen aan de mantelzorgers. Je werkt daarbij volgens het opgestelde zorgplan. Wanneer er bijzonderheden voorkomen, bespreek je deze met collega’s en vermeld je deze in het zorgplan. Je hebt oog voor wat de cliënten echt nodig hebben. Wat kunnen cliënten zelf en wat niet meer? Soms zit hulp in hele kleine dingen.

Je werkt heel zelfstandig, maar je doet dit niet alleen. Samen met je collega helpenden, verzorgenden, verzorgenden IG en verpleegkundigen vorm je een gezellig en hecht team. Een team bestaat uit 12 – 20 collega’s. Heb je vragen of loop je tegen een calamiteit aan? Dan is er altijd een collega bij wie je terecht kunt. Je zorgmanager is je leidinggevende en de (senior) wijkverpleegkundige geeft sturing aan de inhoudelijke zorgvragen. Wil je meer weten over TWB kijk dan op onze website.

Jouw werkdag

Jouw ochtend- of avondroute start bij je eerste cliënt. Een moment van aandacht, een praatje, het zorgmoment en een luisterend oor is wat jij jouw cliënten te bieden hebt. Je signaleert en rapporteert. Tegen het einde van je route, omstreeks heb je zo’n 10 cliënten bezocht en verzorgd.

Maak kennis met de functies binnen TWB

Peggy - Helpende

App ons