Als medewerker van TWB maak jij het verschil!

Wijkverpleegkundige

De functie van wijkverpleegkundige is zowel geschikt voor startende als ervaren hbo verpleegkundigen. Bij indiensttreding krijg je een inwerkprogramma op maat, afgestemd op jouw kennis en werkervaring. Een programma waarin jij de kneepjes van dit mooie vak leert, maar ook regelmatig meedraait in de verpleegkundige routes. Op deze wijze leer je de cliënten, de sociale kaart en de thuiszorg goed kennen.

Spin in het web

Eerste aanspreekpunt

Signaleert en adviseert

Wisselende werkomgeving

In deze functie ben je de spin in het web als het gaat om het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van zorg in de wijk waarvoor jij verantwoordelijk bent. Als wijkverpleegkundige ben je het gezicht in de wijk en ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen rondom de zorg of ondersteuning van de cliënten. Je signaleert en adviseert hierover, daarbij uitgaande van de mogelijkheden van de cliënt. Dit bereik je door het indiceren, organiseren en coördineren en uitvoeren van cliëntgebonden zorg. Door de brede kennis en bekwaamheid als wijkverpleegkundige weet je een perfecte vertaalslag te maken naar een zorgplan, dat specifiek afgestemd is op de wensen en behoefte van de cliënt.

In deze veelzijdige functie ben je de verbindende schakel tussen zorgvragers en zorgaanbieders binnen de domeinen van zorg, wonen en welzijn en neem je deel aan multidisciplinaire overleggen. Je onderhoudt contacten met andere zorgspecialisten in de wijk en kijkt naar kansen en mogelijkheden om deze verder uit te breiden. Je hebt overzicht op en coördineert en bewaakt de instroom van nieuwe cliënten.

Waar TWB inspeelt op de ontwikkelingen in de zorgmarkt heeft dit ook direct invloed op het organiseren en uitvoeren van de zorg. TWB heeft direct geacteerd toen het Corona virus in ons land actief werd en door middel van een intensieve samenwerking met diverse interne disciplines een viraal team opgezet. Dit is een team bestaande uit o.a. wijkverpleegkundigen die zich beschikbaar hebben gesteld voor de zorg van cliënten met verdachte corona verschijnselen of positief op corona zijn getest.

Als wijkverpleegkundige weet jij dus in te spelen op de ontwikkelingen in zowel je wijk als daaromheen en weet je deze te vertalen naar concrete stappen, die genomen moeten worden om de kwaliteit van zorg te borgen. Wil je meer weten over TWB kijk dan op onze website.

Je start je dag met een teamoverleg waarbij de collega’s uit het verpleeg- en verzorgingsteam en de zorgmanager aanwezig zijn. In dit overleg worden cliëntsituaties besproken die extra aandacht behoeven of complex zijn. Daarbij wordt ook gesproken over de problematieken in de wijk, zoals bijvoorbeeld toenemende psychische klachten bij cliënten en hoe hiermee om te gaan. Na het overleg stap je in de auto en rijd je naar een aantal nieuwe cliënten voor een intakegesprek. Je gaat vervolgens naar kantoor om deze gesprekken uit te werken. Tijdens een kopje koffie spreek je gelijk je collega wijkverpleegkundige bij over een cliëntsituatie, die je van haar hebt overgenomen tijdens haar vrije dag. Daarna stap je in de auto om kennis te maken met een nieuw huisarts in je wijk. Tot slot van de dag rijd je nog langs een aantal cliënten, bij wie de zorgindicatie waarschijnlijk moet worden bijgesteld. Na een intensieve en afwisselende dag rijd je tevreden naar huis!

Maak kennis met de functies binnen TWB

Renske - Wijkverpleegkundige

App ons