Jij bent altijd (weer)welkom

Rina van Vossen werkt als helpende B en werkbegeleider bij TWB. In juni 2022 begon ze met werken in Bergen op Zoom. Na ongeveer anderhalf jaar in dienst besloot ze in december 2023 een nieuwe weg in te slaan. Ze nam afscheid van TWB voor een andere baan. Niet veel later besloot ze terug te keren en nu zit ze weer helemaal op haar plek.

Haar werk bij TWB

Bij TWB werkt Rina als helpende en daarnaast als werkbegeleider. De afgelopen twee jaar werkte ze graag bij TWB, maar de veranderingen binnen het bedrijf maakten het voor haar moeilijk. Haar prioriteit ligt altijd bij de cliënten en ze merkte dat ze hen niet de tijd kon geven zoals ze wel wilde. Ze miste de persoonlijke momenten, zoals een praatje maken en samen een kop koffie drinken.

Uit dienst treden

Rina besloot iets anders te proberen, om te kijken of een andere werkplek beter bij haar past. Ze ging intramuraal werken, waar ze in een team werkte en nieuwe ervaringen opdeed. Hoewel ze ook daar plezier had, miste ze de zelfstandigheid van de thuiszorg. De dynamiek binnen een intramurale setting, met de vele overdrachten en interne procedures, voelde niet als de juiste match voor haar.

Twijfel sloop erin: wilde ze wel terug naar TWB? Ze was om een reden vertrokken. Ze belde met haar voormalig leidinggevende en na dit gesprek besloot ze het weer te proberen. Ze wist wat ze bij TWB had: geweldige cliënten, een fijn team, en betrouwbare wijkverpleegkundigen, locatiemanagers, en leidinggevenden. “Het is een geruststellende gedachte om te weten dat je in een vertrouwde omgeving terugkomt, waar je wordt gewaardeerd en waar er naar je geluisterd wordt.” Voor andere leidinggevenden en collega’s is dit ook een reminder om contact te houden met oud collega’s, niet alleen om verbeterpunten op te halen, maar ook om in sommige gevallen de drempel te verlagen om terug te keren, voor een collega zoals Rina.

Terug bij TWB

Het werken bij de mensen thuis past echt bij Rina. “Veel van de cliënten krijgen weinig bezoek en zijn oprecht blij als je hun huis binnenkomt.” Ze waarderen het dat ze dankzij haar hulp langer in hun veilige, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. “Het gaat om het praatje, de dankbaarheid, en het gevoel dat je voor deze mensen echt een verschil maakt. Dat is zo waardevol.”

Bij haar terugkeer herkende veel cliënten haar nog, wat een warm welkom was. “Het is bijzonder om te merken dat je echt iets betekent voor deze mensen, dat je met een bekend gezicht hun dag kan opfleuren.” Ze vertellen hun verhalen en Rina is blij dat ze weer dat luisterend oor kan bieden.

Hoe het nu gaat

Het werk bij TWB biedt veel afwisseling en uitdaging. Rina is blij om te zien dat er echt naar haar geluisterd wordt. Dat ze altijd bij iemand terecht kan met haar vragen geeft een gevoel van zekerheid. Het gras lijkt misschien groener aan de overkant, maar ze heeft geleerd dat je zelf iets van je situatie moet maken en dat praten helpt.

Thuiszorg West-Brabant past goed bij haar, met al de doorgroeimogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Ze gaat nu ook beginnen met het begeleiden van andere collega’s, wat ze enorm leuk vindt. Rina voelt zich nu zelfverzekerder en gelukkiger bij TWB, en weet dat ze hier echt op haar plek is.

Wil jij ook echt iets betekenen voor anderen en waardevol werk doen? Kijk dan naar alle vacatures op deze website!

Deel dit artikel!
App ons