een stad met vele gezichten

regio Bergen op Zoom

Al meer dan 100 jaar maakt gemeente Bergen op Zoom deel uit van ons werkgebied. Hierdoor zijn we ondertussen diepgeworteld en algemeen bekend in deze regio. Bergen op Zoom kent vele gezichten. In de stad vind je gezellige terrasjes en mooie historische gebouwen, maar daarnaast kun je ook genieten van de natuur in de Brabantse Wal. In de regio woont een kleurrijke populatie aan cliënten met verschillende achtergronden. De gemeente is opgesplitst in 3 clusters met elk hun eigen zorgteam. Binnen de clusters wordt het volgen van een opleiding enorm gestimuleerd. Onder de collega’s heerst er een gezellige werksfeer. De medewerkers bestaan voornamelijk uit vrouwelijke collega’s, maar dat neemt niet weg dat ook onze mannelijke TWB toppers erg gewaardeerd worden.

Binnen ons team heerst een echte Brabantse mentaliteit

Het cluster Centrum/Zuid bestaat uit de teams Centrum, Havenkwartier, Zeekant en de Bergse Plaat. “Ik rijd mijn routes meestal op de fiets. Dit is lekker makkelijk en onderweg kom ik langs allerlei leuke plekjes. In het centrum heb je de mooie historische gebouwen en gezellige terrasjes en op de Bergse Plaat heb je een mooi uitzicht. Wat zo kenmerkend aan Bergen op Zoom is zijn de cliënten. Het is een leuke mix tussen jong en oud, met verschillende nationaliteiten en ieder met hun eigen cultuur, omgeving en zorgvraag. Hierdoor is het wel belangrijk dat je je goed kunt inleven in de verschillende cliënten, maar dit zorgt weer voor een leuke uitdaging.”

Veel verschillende culturen

Het cluster Noord/Oost bestaat uit de teams Gageldonk, Warande, Meilust en Tuinwijk. “Je komt elke keer weer in een hele andere omgeving terecht. Zo is Gageldonk een typische naoorlogse stadswijk waar veel wordt ondernomen, ligt Warande vlakbij het Bravis ziekenhuis en zijn Meilust en Tuinwijk rustige wijken met veel groene hofjes en pleintjes. De bewoners in deze wijken zijn erg begaan met elkaar ondanks hun culturele verschillen. Café Entree, te vinden in Residentie Meilust, is hiervan een mooi voorbeeld. Bewoners komen daar samen om gezellig een praatje te maken of iets leuks te ondernemen.”

Het cluster Halsteren bestaat uit de teams Halsteren en Lepelstraat, twee dorpen in de gemeente Bergen op Zoom. “Je voelt hier echt die dorpse sfeer. De cliënten zijn heel gemoedelijk en er is onderling veel sociale controle. Cliënten noemen je bij je voornaam en tonen interesse in je. Ook de sfeer in het team is erg fijn. Ik voelde mij gelijk op mijn plek en weet dat ik altijd op collega’s kan terugvallen. Ik ga meestal met de auto op pad, maar ook op de fiets zijn de routes goed te doen.”

Ideaal leerklimaat

Hecht team

Met de fiets

App ons